Начало

История на колагена

Какво е колаген?

Как действа колагенът?

Статии

Натурален колаген
Q5-26

Козметична линия COLWAY

Колаген в капсули COLVITA

Домашна йонофореза

Антицелулитен серум

Колагенов гел за измиване на лице

Дистрибуция

Маркетинг план

Сътрудничество

Ценоразпис

Контакт с нас 


Натурален колаген Q5-26
Еликсир на младостта

 

История на колагена

Всички големи и исторически открития обикновено започват много прозаично и често са базирани върху случайността.

През от 1990 г. екип от учени от Института по химия в Гданск (Полша) откри метод за получаване на колаген от кожата на риби със структура на аминокиселинната верига, идеално пасваща на човешкия организъм.

В това нямаше още нищо сензационно. Колаген, получен от кожата на животни, а по-късно от кожата на риба отдавна се прилага с успех по света за козметични имплантанти, самоабсорбиращи се шевове, кръвоносни протези, компреси и като съставна част от мехлеми, използвани за лечение на изгаряния, стрии и белези, в козметични маски и кремове от най-реномирани световни марки.

В края на ХХ век стана очевидно, че говеждия колаген, който биологично не е активен, не изпълнява надеждите на козметолозите. Тази празнина не можаха да запълнят и растителните протеини. Понятието “растителен колаген” е чисто виртуално. Колагенът е верига от най-малко 19 аминокиселини, които се образуват само в резултат на метаболитните процеси в организма на гръбначните животни.

Методът за получаване на колаген от рибени кожи е най-голямото откритие на полската химия. Неговата сензационност се опира на това, че колагенът получаван от шаранови риби запазва пространствената си спирална аминокиселинна структура на строеж (т.н. тройна хелиса), което означава, че остава “жив”, биологично активен белтък, присъщ само на живите организми.

Никъде и никой в света (освен в Гданск) не може да произведе чист, “жив”, рибен колаген. В Полша бе открит пътят към неинвазивното системно връщане в кожата на белтък, чиито дефицит предизвиква стареенето!

Натуралният колаген е препарат, който за разлика от другите козметични продукти не се бори с резултатите, а атакува основната причина за увяхването и набръчкването на кожата. От няколко години с основание той е наричан “Полския еликсир на младостта”.

Голямата световна кариера на рибения колаген обаче се възпираше от неговата основна слабост – податливостта му на температурните колебания. Деспирализираното на препарата при температура над 15 градуса не му позволи да влезе в търговската мрежа. Затова от търговска гледна точна не по-малко важно от откриването му стана вдигането на неговата температурна формула. Решаваща роля тук имаше фирмата Inventa Polish Technologies, чиито лаборанти първи получиха колаген с формулата 5-22, след това 5-23, а накрая 5-26, което означава, че продуктът запазва естествената си консистенция на гел и структурата на спираните белтъчини при температура, която позволява дистрибуция, съхранение и транспортиране без специална логистика през по-голямата част от годината.

Много ефикасна форма на дистрибуция изработи една друга фирма – Colway. За по-малко от три години изключително чрез метода “от един задоволен потребител – към друг” бяха реализирани повече от един милион опаковки колаген. Colway заложи на маркетинг, който дава възможност на креативните хора за собствен, дори голям бизнес, включително възможността той да се развие извън границата на страната. Дистрибуторските мрежи на Colway се появиха в много страни на Европа и дори излязоха извън нейните предели

Натуралният колаген не е просто козметичен препарат. Това е жив биологично активен белтък, който се свързва с влакната на човешкия белтък. Това е шанс да се сбъдне една от най-старите мечти на човечеството – удължаване на младостта.